Nieuws Bocholt

Bocholt wint eerste wedstrijd van Rahoveci

Zondag 20/10 De wedstrijd begon nerveus. Na enkele seconden kregen de Kosovaren al een strafworp. Die werd gemist. Enkele seconden later verloor Rafal Przybylski de bal en kon Rahoveci scoren: 0-1 na bijna drie minuten. Bocholt was niet meteen uit haar lood geslagen en ging snel naar 2-1. Een à twee doelpunten voorsprong konden ze vasthouden tot halfweg de eerste helft. Toen kwam Rahoveci aanzetten: 5-6 in de vijftiende minuut. Maar ook dat overwicht duurde niet lang. In de twintigste minuut onderschepte Aleksa Kljajic de bal schitterend om dan op tegenaanval de bezoekende doelman geen kans te laten: 10-9. Een minuut werd het 11-9 via diezelfde Kljajic. Bocholt liet de voorsprong niet meer glippen en ging rusten met een verdiende 15-14 ruststand na wisselende eerste helft.

In de tweede helft moest Bocholt al snel achtervolgen. Bocholt ging nog naar een 18-17. Maar na een tijdstraf voor Tristan Tielen en enkele slechte passes, moest Bocholt de Kosovaren weer laten gaan. Het ging van 20-21 na negen minuten naar 23-24 na zeventien minuten. Twee minuten later maakte Rafal Przybylski er 25-25 van en begon Bocholt haar voordeel uit te bouwen. Voor coach Boiten hét moment om nog enkele esthetische wijzigingen door te voeren. Bocholt ging verder op haar elan en kon de voorsprong én uiteindelijke eindstand uitbouwen tot drie doelpunten: 32-29.

Een schitterende wedstrijd waar we behoorlijk fier op mogen zijn. De Kosovaren kregen veel strafworpen, waar Bocholt er geen enkel liet optekenen. Dat je dit verschil kan maken tegen toch een pittige tegenstander waar je eigenlijk vrij weinig over weet, dat is uiteraard knap. Voor ons is het nu enkele dagen herbronnen om dan volgend weekend op reis te gaan naar Kosovo met maar één doel: de volgende ronde in onze bagage mee terug te nemen naar België.

Supporters op post.

Forza Bogget!

Herfst aan de ene kant...

Zaterdag 19/10 Merkwaardig, het zicht op het kanaal vanop de brug in de Fabriekstraat, op de weg van Kaulille naar Lozen. Want aan de ene kant van 't kanaal is de herfst al volop ingetreden, aan de andere kant duidelijk nog niet.

Wat een zalig fietspad!

Zaterdag 19/10 De weg tussen Kleine-Brogel en Kaulille, de N747 is terug open. Maar wie nog het meeste genot gaat hebben van de nieuwe weg, dat is de fietser. Was het voorheen een vrij gevaarlijke operatie om langs die weg te fietsen, dan heeft de fietser nu de beschikking over een van de rijweg vrijliggend én ruim fietspad. En dat langs beide kanten!

Sezoens Achilles Bocholt wint ook van Sasja

Woensdag 16/10 Een ietwat gelijkaardig spelverloop als de wedstrijd tegen de Lions. Bocholt kwam gisterenavond al snel op achterstand. Na een gemist shot en balverlies, konden de mannen van coach Boiten dan toch aansluiten. Maar Sasja deed goed mee. We noteren de 21e minuut waarop Bocholt voor het eerst weer een voorsprong kon afdwingen: 8-7 via Odirin Jerry. Maar neen, zelfs na twee minuten straftijd bij Sasja kon Bocholt het tij niet keren. Via Pieter Strauven konden we nog milderen, maar de achterstand konden we in de laatste minuten niet meer dichtfietsen. Met 10-12 trokken we richting de koffie.

In de tweede helft duurde het welgeteld 4 minuten om orde op zaken te stellen. Van 10-12 ging het al snel naar 13-12. Sasja bleef goed aansluiten, maar na een 12 minuten in de tweede helft leek de ban dan toch gebroken. 21-17, gescoord door Rafal Przybylski. Zoals zo vaak blijkt het laatste kwartier hét moment waarop we het gas nog eens indrukken of de vermoeidheid bij de tegenstander toeslaat. Het is maar hoe je het bekijkt. Via een wederom sterke Stef Jaeken, Pieter Strauven en Thomas Driesen wist Bocholt de eindstand op 32-26 te brengen.

Een midweekwedstrijd. Je weet nooit wat je daarvan moet verwachten. Sasja speelde in de eerste speelhelft aardig mee én ook in de tweede helft liepen ze lange tijd behoorlijk mee. Het is pas in het slotkwartier dat Bocholt het verschil kon maken. Enige conclusie: twee punten extra en met een goed gevoel uitkijken naar de Kosovaren op zaterdag.

Dat is dus weer tophandbal in uw achtertuin. Dat wil u toch niet missen?